Grenoble

Mooi gemodelleerde hengst met veel ras en gefokt uit een zeer sterke moederlijn van Zhivago & Fürst Jazz

Afstamming:
Grenoble is een zoon van keuringskampioen Bordeaux uit de zeer goed geteste elitemerrie Capri P, een dochter van Florencio. Grenoble komt uit de bekende stam van Huub en Tiny van Helvoirt. Grootmoeder Orendy is een dochter van de preferente Jazz die de predikaten ster, preferent en prestatie voert. Zij is ook de moeder van het LT dressuurpaard en KWPN hengst Zhivago (v.Krack C). Daarnaast bracht zij in combinatie met Painted Black een Z2 dressuurpaard en in combinatie met Gribaldi een Z1 dressuurpaard. Overgrootmoeder Endy is een keur preferente prestatie- dochter van Ulft. Zij is o.a. grootmoeder van de KWPN hengsten Charmeur, Zuidenwind en Viento Uno W. Daarnaast bracht zij Andy (v.Jazz), naast NMK kampioen ook Z2 dressuur, Karmijn (v.Damiro)Grand Prix dressuur, Zendy (v.Jazz) LT, Peron (v.Jazz) ZZL en Montango (v.Contango) Z2 De moederlijn vervolgt met de keur preferente prestatiemerrie Wendy, een dochter van Amor x Grand Seigneur x Alex.

Officieel KWPN onderzoeksrapport 2014:
Grenoble is een eerlijke en betrouwbare hengst met een ruim voldoende instelling, die snel afgeleid is. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte maar zou nog meer kracht en gedragenheid moeten tonen. De galop is bergop, goed in balans en goed van ruimte. Als dressuurpaard heeft Grenoble ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Exterieur:
Grenoble is een aansprekende, royaal ontwikkelde hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat met een aansprekende voorhand. Het hoofd is aansprekend met een mooi oog. De nek is goed van lengte. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schoft is goed van lengte en ontwikkeling. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is licht gezonken, goed van lengte en  bespiering. De lendenen zijn goed van bespiering en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn ruim voldoende van lengte. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN fokadvies:
Grenoble kan het model en met name het front verbeteren alsmede ras en uitstraling toevoegen.

Fokker
Pegasus Stables
Grondhuttenweg 3
7497 NE Bentelo
Kleur
Vos
Geboortedatum
2011
Stokmaat
1.71 m
Familie
Merrielijn 100, fokfamilie 280
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 99

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 7.5
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding & Balans: 8.0
Rijdbaarheid & Instelling: 7.0
Aanleg als dressuurpaard: 7.5

Totaal: 77.5

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...