For Gribaldi

For Gribaldi is in 2019 verkocht op onze EDS-veiling. Zijn carriere wordt voortgezet in USA. Hij is in Nederland alleen middels D.V.-sperma nog beschikbaar. Wilt u gebruik van hem maken dan graag contact opnemen met ons kantoor. 

2018/begin 2019

  • Grand Prix-dressuur onder zijn vaste amazone Dinja van Liere

Winter 2017  

  • Bijna 70% voor Lichte Tour debuut For Gribaldi & Dinja van Liere.          

In Ermelo tijdens de 1e Bezichting werden maar liefst 3 zonen van For Gribaldi aangewezen voor de 2e Bezichtiging in Den Bosch. Dit is een super mooi resultaat uit een relatief niet zo'n grote jaargang. Zijn nakomelingen bewegen met veel veer en lossigheid, daarnaast ook een goede kracht vanuit het achterbeen. 
Zijn volle zuster Daula II heeft inmiddels opzien gebaard bij haar internationale optredens met haar fenomenale draf!

Zomer 2017  

  • Geselecteerd voor het N.K. ZZ-Zwaar Dressuur in Ermelo en W.K. 7-jarige Dressuurpaarden       

Voorjaar 2017 
Onze zevenjarige KWPN-hengst For Gribaldi liep met zijn vaste amazone Dinja van Liere begin maart 2017 naar een klinkende overwinning tijdens hun debuut in het ZZ-Zwaar op de subtop wedstrijd in Den Dungen. Dinja vertelt enthousiast: Wat was hij zijn best aan het doen! Ik was heel erg trots op hem. In de eerste proef zaten nog teveel dingetjes maar was toch ook al goed voor 67% en in de tweede knalde hij naar bijna 71%. We gaan lekker verder oefenen; hij is nog jong genoeg en heeft net als zijn vader veel talent voor de zwaardere oefeningen!

2016 
Het debuut in de ZZ-Licht dressuur in 2016 door For Gribaldi en Dinja van Liere, werd gelijk omgezet in een overwinning. "For Gribaldi pakt de moeilijke oefeningen zoals galopchangementen en halve pirouettes heel makkelijk op", vertelt Dinja. For Gribaldi plaatste zich ook met gemak voor de finale van de Pavo Cup voor 6-jarige dressuurpaarden, waarin hij uiteindelijk zesde werd. Juryvoorzitter Monique Peutz gaf als commentaar: "Een heel aansprekend paard met een mooi model. Zijn lichtvoetigheid is opvallend en hij laat zich fijn rijden. Qua africhting is hij al ver opgeleid".

Ons inziens kan For Gribaldi een echte opvolger worden van onze absolute tophengst Gribaldi. In heel veel opzichten lijken ze op elkaar: qua karakter, beide een uitmuntende stap en de techniek om te kunnen sluiten. Ook van moederskant is For Gribaldi fantastisch gefokt blijkens vier generaties keur, kroon en preferent. Moeder Kladaula was als 3-jarige kampioene van Utrecht. Zowel grootmoeder Ladaula als overgrootmoeder Daula waren destijds nationaal kampioene!

For Gribaldi liet vorig jaar een mooie collectie rassige veulens zien. Verkort KWPN-verslag: 'For Gribaldi toonde een uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde, hoogbenige veulens met een mooi groot oog die goed in het dressuurmodel staan. De veulens hebben een aansprekend front en vertonen veel bloed. De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, heeft veel souplesse en is ruim voldoende van ruimte. In draf hebben de veulens een goede houding. De veulens galopperen gemakkelijk aan en hebben dan ruim voldoende afdruk, ruim voldoende ruimte en een goede balans'.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2013:
For Gribaldi is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is elegant, lichtvoetig, goed van ruimte met een goed ondertredend achterbeen. De galop is lichtvoetig, ruim voldoende van ruimte met veel gedragenheid. For Gribaldi beweegt met zeer veel souplesse, een goede houding en zeer veel balans. Als dressuurpaard heeft For Gribaldi veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Comb. Joop van Uytert & Ab Barneveld
van Heemstraweg 6 / Rembrandtlaan 37
6624 KJ Heerewaarden / 3723 BG Bilthoven
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2010
Stokmaat
1.69 m
Familie
Daula-stam, Merrielijn 31, fokfamilie 20
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 102
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

KWPN Onderzoeksrapport

Stap: 9.0
Draf: 8.5
Galop: 7.5
Souplesse: 9.0
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 85.0

Sperma bestellen

For Gribaldi x Flemmingh x Jazz x Chronos Fok. Grad en Ad Gijsbers te Loosbroek

Pedigree

Stamboek wordt geladen...