Impression

Fokwaarde Impression 169 op basis van afstamming en eigen prestatie

2020 

  • Reservekampioen Nederlands Kampioenschap Lichte Tour
  • 2e pl. N.K. Kür op Muziek met een score van 79.13%
  • Winnaar N.K. Prix St. Georges met een score van 74.17%
  • Winnaar Prix St. Georges in Velddriel met een score van 71.99%
  • Winnaar Prix St. Georges Tolbert met een score van 71.32%
  • Winnaar Kür op Muziek Zuidbroek met een score van 75.88%
  • Winnaar debuut Prix St. Georges Zuidbroek met een score van 69.95%

Impression en Diederik van Silfhout Zilver op het Nederlands Kampioenschap ZZ-Zwaar in Ermelo

27 Maart 2019 debuut ZZ-Zwaar
Onder Diederik van Silfhout liep onze hengst naar topscores van 72,9% en 72,4%. Het was een droomdebuut voor onze Don Schufro-zoon, die in beide proeven de concurrentie ver achter zich liet. De pas zesjarige Impression, uit Wicare Elite Pref. Prok van Ferro, fokker en mede eigenaar Matthijs Maat uit Doorn, bleef in de tweede proef bijna 10% voor op de concurrentie. “Daar worden we blij van”, reageert zijn ruiter enthousiast.

Pittige proeven
“Impression liep echt heel fijn”, vertelde Diederik van Silfhout. “Het zijn best pittige proeven en hij moet natuurlijk nog zes worden. Maar hij doet alles zo makkelijk dat ik het zonde vond om te wachten. De appuyementen waren mooi en hij kan echt heel goed stappen. Daarnaast was de hele galoptour heel goed, hij springt mooie grote wissels en maakt goede pirouettes. Impression heeft geen zwakke onderdelen.”

NK Dressuur
“In januari had ik Impression een keer ZZ-Licht gestart en begin februari heeft hij op de Stallion Show gelopen. Daarna hebben we het een poosje rustig aan gedaan, maar hij leert echt snel. Het is een super werkwillig paard en hij heeft altijd goede zin. Ik ben nu nog aan het twijfelen over de planning. Als hij nog een keer 68% loopt in het ZZ-Zwaar, dan mag ik hem op het NK Dressuur starten. Dat is nog wel vroeg en hij moet het wel leuk blijven vinden. De kans is aanwezig dat ik daar start, maar ik moet kijken hoe het loopt.”

18 Jan. 2019
Op 18 januari heeft Impression onder Diederik van Silfhout een winnend debuut gemaakt in de klasse ZZ-Licht dressuur met 2x 73.5%.
Een fantastisch prestatie voor een net 6-jarig paard. Quote Diederik 'wat een heerlijk paard en een geweldige instelling!'

2018
Impression en Diederik van Silfhout hebben in 2018 aansprekende resultaten geboekt:

5e plaats Hengstencompetitie 5-jarige dressuurhengsten Zuidbroek
7e plaats Hengstencompetitie 5-jarige dressuurhengsten Ermelo
7e plaats Hengstencompetitie 5-jarige dressuurhengsten De Peelbergen

2017
Impression en Diederik van Silfhout hebben in 2017 een aantal mooie resultaten neergezet:

  • Halve finale Pavo Cup 85 Punten.
  • 3e pl. Hengstencompeitie Ermelo met 84 punten.
  • Mooie veulencollectie met een sterke afdruk in de bewegingen.  

Impression heeft een unieke bloedopbouw. Zowel vader Don Schufro, grootvader Ferro als overgrootvader Florestan I staan in de Top 10 (2015 /2016) van de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Don Schufro is ook vader van het Duitse dressuurfenomeen Weihegold die onder Isabel Werth Olympisch Teamgoud behaalde. Ook de preferente Ferro liep op een Olympiade, die van Sydney in 2000 waar onder Coby van Baalen de zilveren teammedaille voor Nederland werd behaald. Florestan I is o.a. vader van de Wereldbekerwinnaar 2016 Glock's Flirt van Hans Peter Minderhoud. De 4e tophengst in de lijn van Impression is Romancier die zijn stempel heeft gedrukt op zowel de Duitse als Deense fokkerij!

Impression's moeder was kampioene op de CK in Utrecht en liep in de top op de NMK bij de driejarigen merries. Zijn halfzus Ficara (v.Jazz), die de predikaten Elite, sport(dressuur) en IBOP (85 punten) voert, was algemeen kampioene op CK Utrecht en behaalde een 3e plaats op de nationale merriekeuring. Zijn grootmoeder, Sicara, is geklasseerd in het ZZ-Zwaar dressuur geklasseerd en ook haar moeder Nicara behaalde het sportpredicaat. Nicara bracht naast Sicara ook het ZZ-Licht paard Unicara en de Z1 dressuurpaarden Bycara en Enrique. Zijn stammoeder Elmacara (v.Sovereign Bill) was destijds ook al Z1 dressuur, ster, sport, prok en prestatie en moeder van het Grand Prix paard U-caro (v. Welt Hit II).

Impression past ons inziens het beste bij een merrie met een mooi voorbeen die ook iets compact is, maar waarvan het achterbeen verbeterd moet worden. Impression heeft van veulen af aan al heel veel achterbeengebruik en lengte in het lichaam. Dit zijn eigenschappen die hij zeker zal kunnen doorgeven! Impression heeft de kracht om te kunnen uitgroeien tot een toekomstig Grand Prix paard.

Met deze wetenschap en daarnaast een genoomwaarde van 101 en een fokwaarde van 168 maken Impression tot een zeer interessante fokhengst! KWPN-jurylid Bert Rutten roemde Impression om zijn actieve achterbeen en fantastische galop.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2016:
Impression is een dominante hengst met een ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf heeft de hengst een goede afdruk, ruim voldoende ruimte, maar blijft de hengst nog wat hoog in het kruis. De galop is bergop, krachtig, goed van ruimte en extra gedragen. Impression beweegt met ruim voldoende zelfhouding en een goede souplesse en balans. Als dressuurpaard heeft Impression veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Impression kan de galoppade verbeteren. 

Fokker
Dhr. M.J.C. Maat
Molenweg 9
3941 PT Doorn
Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2013
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 103
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 7.5
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 7.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 78.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...