Kitt SB

Kitt SB heeft alle tools voor succes: een toppedigree, springt een superieure techniek en is bloedmooi.

Tijdens de KWPN hengstencompetitie 2019/2020 heeft Kitt SB onder Bart Bles elke ronde laten zien over hoe veel kwaliteiten hij beschikt. Zijn vermogen, reflexen en springtechniek vielen positief op en Kitt SB wist onder Bart Bles elke ronde foutloos te blijven. 

Ook de afstammelingen rapportage van Kitt SB was erg positief. Kitt SB toonde een collectie goed tot zeer goed ontwikkelde, aansprekende, goed gemodelleerde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De veulens hebben een goed gebouwde voorhand en een sterke bovenlijn. De veulens galopperen makkelijk aan en vertonen veel lichtvoetigheid, ruimte, souplesse en balans.    

Afstamming:
Michael Greeve reed de Colman-zoon Emir R – de vader van Kitt SB - succesvol op internationaal 1.50m-niveau, waarna Rolf-Göran Bengtsson begin 2018 de teugels overnam. Kitt’s moeder G.Rubertha R3 stb-ext (v.Sam R) sprong op 1.35m-niveau en verdiende daarmee het sportpredicaat. De tweede moeder. N.Ruberth 14 stb prest, dochter van de preferente Voltaire, bracht onder andere het internationale springpaard R.Rubertha 12 (v.Caretino) en het 1.35m-paard W.Rubertha 71 (v.Germus R). Ook is ze de grootmoeder van internationale springpaarden afstammend van Chin Chin, Wender R, Contender en Indoctro. Vervolgens zien we in de moederlijn de merrie H.Ruberth 14 stb pref prest, een product van de beproefde combinatie Joost x Abgar xx. Zij bracht het internationale 1.45m-paard W.Rubertha 73 (v.Odermus R), alsmede een 1,40m-paard van Calvados, een 1.35m-paard van Laurin Holstein en een 1.30m-paard van Contender. Ze staat als grootmoeder te boek van onder andere de KWPN-hengst Dexter R (v.Namelus R), die op 1.50m-niveau actief is, alsook van de internationale springpaarden Beau Rubertha R (v.Namelus R, 1.45m), B.Rubertha R 52 (v.Tolan R, 1.35m) en G.Rubertha R55 (v.Sam R, 1.30m). Eveneens uit deze lijn komt onder andere het GP-springpaard R.Rubertha 60 (v.Calvados).  

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2018:
Kitt SB is een eerlijke, betrouwbare, fijn te rijden hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is lichtvoetig, gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en veel balans. Kitt SB springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen, zeer veel lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter zeer goed wordt afgemaakt. Kitt SB lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Kitt SB veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Kitt SB kan het model en de galop verbeteren en springkwaliteit en dan met name reflexen en techniek toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Fokker
Stal Brouwer (gebr)
Achter 't Hout 17
9461 TH Gieten
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2015
Stokmaat
1.68 m
Familie
Nuberta-stam, merrielijn 4, fokfamilie 1715
Goedgekeurd voor

KWPN
AES-Approved

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 97
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop: 8.0
Reflexen: 9.0
Techniek: 9.0
Vermogen: 8.5
Rijdbaarheid: 8.0
Instelling: 8.5
Aanleg als springpaard: 8.5

Totaal: 85.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...