Livius

Livius is een zoon van onze top- en stempelhengsten Bordeaux en mv. Vivaldi. Livius is een hengst die werkelijk uitblinkt door zijn lichtvoetigheid en sterke voorbeen. Met zijn eerste 2 jaargangen heeft hij al veel indruk achter gelaten. Het is een hengst die zijn sterk verankerde voorbeentechniek doorgeeft aan zijn nakomelingen. Dit in combinatie met zijn fijne karakter, zijn zijn nakomelingen veelbelovend.

Onder zijn vaste amazone Daniëlle Heijkoop zet hij zijn sportcarrière ook uiterst succesvol voort. Zo behaalde hij als 7-jarige hengst al meerdere scores van over de 70% op Intermediaire I niveau. 

Uitslagen:

 • Winnaar Pijnacker - Prix St. Georges 71,54% - Januari 2024
 • CDI Kronenberg – Kür op MuzieK 73,43% - December 2023
 • CDI Kronenberg – Intermediaire 1 68,97% - December 2023
 • CDI Kronenberg – Prix St. Georges 67,79% - December 2023
 • Delft - Prix St. Georges 69,12% - November 2023
 • CDI Leeuwarden - Kür op Muziek 71,90% - Oktober 2023
 • CDI Leeuwarden - Prix St. Georges 69,41% - Oktober 2023
 • Winnaar Roelofsen Cup Tolbert - Prix St. Georges 71,77% - September 2023
 • Winnaar Soest - Prix St. Georges 71,69% - Augustus 2023
 • Winnaar Beesd - Prix St. Georges 69,12% - Juli 2023
 • Zilfia's Hoeve in Houten - Prix St. Georges  68.38% - April 2023
 • Winnaar La Grande Beuningen - Prix St. Georges-debuut 68,97% - April 2023
 • 3e pl. Nederlandse kampioenschappen - ZZL Kür op Muziek 69,73% - Maart 2023
 • 5e pl. Nederlandse kampioenschappen – ZZL Proef 49 68,86% - Maart 2023
 • Winnaar Regiokampioenschappen – ZZL Kür op Muziek 76,94% – Februari 2023

Voor onze jonge tophengst Livius is 2023 zowel fok- als sporttechnisch fantastisch begonnen. Allereerst zijn fokkerij; uit zijn eerste kleine jaargang 2 fantastisch mooie en goed bewegende nakomelingen op de Hengstenkeuring in Den Bosch. Party Edition A mv. Florencio en gefokt door Yvonne Ackermans liet zich geweldig zien, kreeg veel applaus en werd aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek. Livius zelf is onder zijn amazone Danielle Heijkoop uiterst succesvol begonnen aan 2023. Hun eerste selectie voor het Nederlands Kampioenschap ZZ-Licht dressuur was gelijk een overwinning met 70.86%. De finale voor Zuid-Holland werd verreden bij Horsecenter Pirouette in Bergschenhoek en dit was wederom een overwinning voor Livius en Danielle. Deze Kür op Muziek werd gewonnen met een score van maar liefst 76.94%. 

2021
Livius heeft in 2021 een hele rij stabiele en goede klasseringen neergezet. Het begon met de kwalificatie voor 5-jarige dressuurpaarden. Hier toonde Livius zich uitermate goed onder Gerrel Vink en ze mochten meedoen tot de laatste selectie. Daarna de Pavo Cup, in de halve finale liepen ze naar een 7e plaats met 84 punten en tijdens de finale kregen ze een mooie score van 83 punten. Dit was ook een hele mooie afsluiter voor Gerrel Vink en daarna is Livius onder het zadel gekomen van topamazone Danielle Heijkoop die hem na een korte periode gelijk in de KWPN-Hengstencompetitie gestart heeft. Per wedstrijd zien we hun vooruitgang en Livius, gaat zich naar onze mening, ontwikkelen tot een heel fijn en bewerkbaar dressuurpaard en lijkt veel talent te hebben voor de verzameling. 
Ook in 2021 hebben zijn veulens weer veel indruk gemaakt op de veulenkeuringen en veilingen in Nederland. Hij geeft een hoog gemiddelde aan zeer goed bewegende veulens met een extra voorbeen. Een topper die zeker genoemd mag worden in Riley Rules mv. Florencio gefokt door Annabel Bonhof-Hosmar die tijdens de EDS-veiling verkocht werd voor € 40.000.-  

2020
Overal zagen we afgelopen zomer de veulens van onze hengst Livius opvallen met hun fantastisch voorbeen. Ze werden zeer goed verkocht op meerdere veulenveilingen. Tijdens de Excellent Dressage Sales werden maar liefst 4 veulens van hem voor meer dan € 100.000.- verkocht! Zijn moeder Blueberry-Utopia werd altijd geroemd om haar mega voorbeen. Livius heeft zelf ook een geweldig voorbeen, daarnaast ook zijn moeder en moedersvader Vivaldi, dit is zo sterk verankerd in hem dat hij dit zeer sterk doorgeeft aan zijn kinderen. Dit in combinatie met de sterke verbindingen die zijn vader Bordeaux doorgeeft, kan Livius tot een uitermate sterke fokhengst maken.

Complete hengst: Hengstenmodel met 3 goede basisgangen! 

Zeer interessant gefokt:
Bordeaux x Vivaldi x Nimmerdor x Aktion

Uitermate goed afstammelingenrapport:  
De veulens van Livius zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld. Ze staan ruim voldoende tot zeer goed in het rechthoeksmodel en hebben veel uitstraling. De veulens hebben een aansprekende voorhand, met een ruim voldoende lange hals die verticaal gesteld is en goed van bespiering. De schouder is goed van ligging, bij meerdere veulens is de schouder duidelijk schuin gelegen. De rug en lendenen zijn goed van bespiering. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, van voren gezien doorgaans correct. Het achterbeen is doorgaans correct gesteld. De kootstand is doorgaans correct. De stap is ruim voldoende van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende ruimte en ruim voldoende tot veel souplesse, kracht en balans. De galop heeft een ruim voldoende ruimte en ruim voldoende tot veel souplesse, afdruk en balans.   

KWPN-Fokadvies
Livius kan de voorhand verbeteren, maat en formaat, schoudervrijheid en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Onze hengst Livius, zoon van onze succesvolle Grand Prix en sterk verervende hengst Bordeaux, brengt ook van moederszijde flink wat dressuurgenen mee. Zijn moeder Blueberry-Utopia elite, sport-(dres) is ZZ Zwaar geklasseerd en na haar sportcarrière ingezet in de fokkerij. Livius is haar eerste nakomeling. Grootmoeder Lady Utopia, Kampioene van Noord Brabant en dubbel UTV, heeft de predicaten ster, preferent en prestatie. Zij is moeder van de Lichte Tour stermerrie Angelina-Utopia (v.Tuschinski) en het ZZ Licht paard Rambo-Utopia (v.Rohdiamant). Overgrootmoeder is de bekende predicaatrijke Lichte Tourmerrie Halla Utopia (v.Aktion) die vooral bekendheid geniet dankzij haar goedgekeurde keurzoon Olivi (v.Jazz) die in de Grand Prix is uitgebracht door de Fransman Marc Boblet. Ook staat zij te boek als de moeder van de Intermediaire I gestarte Bolzano Utopia (v.Rubin Royal) en Frederico Utopia (v.Wynton) die Lichte Tour achter zijn naam heeft staan.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2019:
Livius is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, schreidend, goed van ruimte met een goede souplesse. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte met een achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop heeft een goede afdruk, is bergop met een goede tot zeer goede ruimte en balans. Livius beweegt met een goede tot zeer goede houding, veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Livius veel tot zeer  veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Livius kan maat en formaat, schoudervrijheid en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Dhr. R. Heuvel
Hoge Zandschel 36
5171 TH Kaatsheuvel
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2016
Stokmaat
1.73 m
Familie
Nomana-stam, Merrielijn 2, fokfamilie 8
Goedgekeurd voor

KWPN

Hannover

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 900,-
Dekgeld totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 104
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 84.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...