My Blue Hors Santiano

Actueel 2024:
De directe lijn tussen Blue Hors en ons Hengstenstation was een goed succes in 2023 en wordt in 2024 daarom weer voortgezet vanaf 1 april 2024 tot en met 2 augustus 2024.

Bestellingen voor Blue Hors Santiano:

  • Bestellingen op vrijdag na 09:00, zaterdag, zondag en maandag voor 09:00 uur -> Levering maandagavond.
  • Bestellingen op maandag na 09:00 uur, dinsdag en woensdag voor 09:00 uur -> Levering woensdagavond.
  • Bestellingen op woensdag na 09:00 uur, donderdag en vrijdag voor 09:00 uur -> Levering vrijdagavond.

Indien u het sperma op de leveringsdag wilt afhalen, kan dit 's avonds na 19:30 uur op ons station of wij komen het dezelfde avond, zónder extra kosten, insemineren bij uw merrie op stal (max. 30-40 km vanaf ons station in Heerewaarden). Het sperma kan ook de dag erna verzonden worden met HippoXpress. De verzendkosten hiervan worden dan doorberekend.

Wel worden er per levering NVWA papierkosten berekend ivm de import vanuit Denemarken.

Let op! Bovenstaande leveringsvoorwaarden gelden alleen op de eerste 3 bestellingen/leveringen. Vanaf de 4de bestelling/levering wordt er €75,- per bestelling doorberekend (excl. verzendkosten van HippoXpress binnen NL en NVWA papierkosten).

Alle hengsten hebben een zeer goede spermakwaliteit.

 

Blue Hors:

Blue Hors Santiano is een beeldschone hengst uit een mix van de allerbeste bloedlijnen. Hij werd als veulen aangekocht bij de stoeterij van de Blue Hors Fokker van het Jaar 2020; Straight Horse van Eva Götzche en Mogens Pedersen in Denemarken. De stoeterij heeft ook zijn moeder, de merrie Romanik, die uit een geweldige moederlijn komt met meerdere veelgeprezen merries en hengsten.

In het najaar van 2020 behaalde Santiano een derde plaats met in totaal 87,5 punten en de indrukwekkende cijfers van 8 voor stap, 8,5 voor draf, 9,5 voor galop, 8,5 voor souplesse, 9 voor gedragenheid , rijdbaarheid en interieur en een 9 voor vermogen tijdens zijn 21-daagse verrichtingsonderzoek bij het KWPN.

In het officiële KWPN Onderzoeksrapport 2020 staat:
“Blue Hors Santiano is een evenwichtige, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst heeft een zeer bereidheid om te werken en werkt zeer goed. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf heeft veel cadans, goede ruimte, goede balans en veel schakelvermogen. Het achterbeen zou iets meer buiging moeten hebben. De galop is bergop met goede ruimte, veel afdruk en toont veel sluitvermogen. Blue Hors Santiano beweegt met een zeer goede houding, veel balans en veel tot veel souplesse. Blue Hors Santiano heeft veel aanleg als dressuurpaard en geeft zijn ruiter een heel goed gevoel”

In 2022 heeft Santiano deelgenomen aan de Nederlandse Hengstencompetitie, waar hij de topcijfers van 8 voor stap, 9 voor draf, 9,5 voor galop, 9 voor rijdbaarheid en 8,5 voor heelheid heeft behaald, naast ook staande dekking op Hengstenstation van Uytert, waar hij heeft bijna 400 merries gedekt.

De vader van Santiano is de drievoudig wereldkampioen jonge paarden, de Blue Hors Zack-zoon Sezuan. Sezuan is een zeer gerespecteerde producent van zowel getalenteerde als populaire fokhengsten, kampioenswinnaars, hoogwaardige merries en gewilde rijpaarden, die allemaal blijk geven van talent voor de moeilijkste dressuuroefeningen en een indrukwekkende gang. zowel binnenlandse als buitenlandse markten. Sezuan is bovendien de enige hengst die al meerdere nakomelingen heeft die medailles op de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden hebben gewonnen – en die al op weg zijn naar de topsport. De grootvader is niemand minder dan Blue Hors Zack, die al geruime tijd in de Top 10 van de FEI-wereldranglijst staat en heeft deelgenomen aan verschillende van de grootste internationale dressuurkampioenschappen, waaronder de Olympische Spelen van 2020, en tevens vader is van Sezuan's halfzus, Straight Horse Ascenzione, een succesvolle finalist op de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden en nu zegevierend in de internationale lichte tour.

Santiano is lijngefokt met de hengst die een revolutie teweegbracht in de Deense dressuurfokkerij, Blue Hors Don Schufro. Don Schufro hielp het Deense nationale team een bronzen medaille te winnen op de Olympische Spelen van 2008 in Hong Kong. Vooral de dochters van Don Schufro hebben een enorme betekenis gehad in de moderne fokkerij.

Met merries van zowel Blue Hors Romanov (moedersvader) als Don Schufro (vader van moedersmoeder), die beiden naast succesvolle carrières als fokhengst actief waren in de internationale Grand Prix-dressuur op het hoogste niveau, vormt de moederlijn achter Santiano is bijzonder spannend en beschikt over een indrukwekkende productie van succesvolle sport- en fokpaarden, die binnen de fokkerijverenigingen goed presteren. Zack heeft vaak deelgenomen aan internationale Grand Prix tegen zijn eigen zoon Glock’s Zonik, een halfbroer van Santiano. Zij hebben beiden de merrie Romanik als moeder. Romanik is tevens de moeder van de Grand Prix-merrie Zackonik, evenals de grootmoeder van de gouden medaillemerrie Straight Horse De Milla, die geselecteerd werd voor het WK voor jonge paarden in 2020. Ook is zij de moeder van de fokgoedgekeurde Straight Horse Sir Romance, evenals Santiano's volle broer Straight Horse Sezarion, die onder zijn Spaanse ruiter Alejandro Asencio Mendez goed op weg is naar een internationale carrière.

Fokdirecteur Martin Klavsen is blij met een Sezuan-zoon als Santiano, waarbij type, bewegingskwaliteit in alle drie de gangen en afstamming aan moederszijde in een hogere eenheid samenkomen. Het genetische erfgoed van Santiano straalt prestaties uit aan zowel vaders- als moederskant. Aan beide kanten bevinden zich zowel hoogwaardige merries en hengsten als sportpaarden met internationale prestaties in de internationale Grand Prix-dressuur.

“Hij is de Sezuan-zoon waar we op hebben gewacht, omdat hij niet alleen top atletisch en evenwichtig in zijn beweging is, maar ook een heel ongecompliceerd paard waarmee het prettig samenwerken is.”
– Martin Klavsen, fokkerijmanager

 

In 2023 heeft My Blue Hors Santiano ook weer indruk gemaakt in de Deense Pavo Cup waar hij onder zijn amazone Nanna Skodborg Merrald 4e werd met een 9.2 voor de draf, een 8.8 galop, 8.8 'rittigkeit' en 8.8 algemene indruk. Hij lijkt zeer veel talent te hebben voor de zwaardere oefeningen. Spelenderwijs laat hij al hele mooie verzameling zien naar de passage.

Nederland
Wat een resultaten hebben My Blue Hors Santiano en Renate van Uytert van Vliet neergezet in 2022. Overwinningen in Subli, Pavo Cup en Hengstencompetitie. Ze wonnen samen op spectaculaire wijze de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden in Ermelo tijdens de KWPN-paardendagen. Ze wonnen de Subli Cup selectie in Delft bij Manege de Prinsenstad met een score van 83.80%. Ze werden 2e tijdens de halve finale van de Subli Cup in Harmelen en kregen een uitnodiging voor de finale tijdens Jumping Amsterdam 2023 waar ze 4e werden. Ze wonnen de Hengstencompetitie in Ermelo met een mega score van 88.8%. Samen werden ze 2x tweede bij de Hengstencompetitie in De peelbergen en Exloo met hele hoge scores van respectievelijk 86.6 en 88.8%. Naast al deze successen hadden ze zich in Denemarken ook nog gekwalificeerd voor het W.K. 5-jarige dressuurpaarden.

My Blue Hors Santiano lijkt ook nog heel goed te fokken, met meerdere veulens die kampioen en hooggeplaatst werden bij de veulenkeuringen door geheel Nederland. We hebben meerdere goede veulens van hem in opfok staan waaronder Skyfall mv. Vivaldi gefokt door Deedry Heijmans uit Den Dungen en Sammy H. mv. Googel gefokt door Alice Hanegraaf uit Vinkel.

Winter 2021/2022
Wat waren My Blue Hors Santiano en Renate afgelopen winter een opvallende combinatie in de Subli Cup en de KWPN-Hengstencompetitie. Een groot aantal deelnemers hebben in 2021 deelgenomen aan deze Subli-competitie. Uiteindelijk mochten 15 deelnemers naar de halve finale en 5 naar de finale die in januari, wegens corona beperkingen in Tolbert gehouden werd. Tijdens deze finale eindigden ze op een mooie 3e plaats. Ook de Hengstencompetitie hadden ze hele mooie successen met een score van 85 punten in Kronenberg en in Ermelo 84 punten. Helaas hebben we de 3e wedstrijd gemist waardoor we alleen de presentatie mochten rijden tijdens de KWPN-Hengstenkeuring in Ermelo. Maar hier sprak iedereen met superlatieven over de power en kracht die deze hengst aan het ontwikkelen is. Het doel is deze zomer te kwalificeren voor het W.K. voor jonge dressuurpaarden. Zijn eerste veulens zijn geboren en lijken heel beloftevol.     

2021:
We zijn als dekstation zeer verheugd dat My Blue Hors Santiano op ons dekstation staat. Het is een hengst met alle ingrediënten die we nodig hebben. Vernieuwend bloed, sterke moederlijn met Blue Hors Romanov en Blue Hors Don Schufro. Daarnaast komt ook Glock's Zonik uit dezelfde moeder. Boven alles heeft hij werkelijk een fantastisch sterk model met 3 goede gangen waarvan de galop wel uitmuntend is.

Afstamming:
De vader van My Blue Hors Santiano is Sezuan, de zoon van de kampioen van de KWPN Stallion Show Blue Hors Zack. Blue Hors Zack is al enige jaren zeer succesvol op het hoogste niveau onder de Deen Daniel Bachmann Andersen, zo was het duo tiende tijdens de WEG in 2018 in Tryon en vierde tijdens de Wereldbekerfinale een jaar later in Göteborg. Tijdens het EK in Rotterdam werden ze vijfde.

Sezuan is in 2020 uitgeroepen tot Hengst van het Jaar in Denemarken, nadat hij drie keer Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden werd.

Romanik, de moeder van My Blue Hors Santiano, is een dochter van Blue Hors Romanov (v.Rohdiamant), die jarenlang onder Hans Peter Minderhoud succes boekte in de Grand Prix. Zo wonnen ze teamzilver op het EK in Herning. Romanik is de moeder van de KWPN-erkende Glock’s Zonik (v.Blue Hors Zack), die met Edward Gal onder andere vierde werd tijdens het EK in Rotterdam en daar teamzilver won. Daarnaast bracht ze zijn volle broer, het Grand Prix-paard Zackonic van de Amerikaan Christopher Hickey. Romanik’s moeder Dunja stamt af van Grand Prix-hengst en topvererver Don Schufro (v.Donnerhall).

Exterieur:
My Blue Hors Santiano is een goed ontwikkelde moderne hengst met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is lang en schuin gelegen. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2020:
My Blue Hors Santiano is een evenwichtige, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf heeft veel cadans, is goed van ruimte, heeft een goede balans en zeer veel schakelvermogen. Het achterbeen zou een fractie meer buiging mogen hebben. De galop is bergop met een goede ruimte, zeer veel afdruk en toont zeer veel aanleg tot sluiten. My Blue Hors Santiano beweegt met een zeer goede houding, zeer veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft My Blue Hors Santiano zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
My Blue Hors Santiano kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, daarnaast kan hij het dressuurmodel en de galop verbeteren. Hij kan bewegingstechniek en de aanleg tot sluiten toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Kleur
Bruin
Geboortedatum
2017
Stokmaat
1.71 m
Goedgekeurd voor

Oldenburg

KWPN

Hannover

Deens warmbloed

Dekgeld gust
€ 500,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

Genoom 105
WFFS negatief

Op deze hengst gelden de tarieven en voorwaarden die Blue Hors hanteert. Klik hier voor de voorwaarden.

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.5
Galop: 9.5
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 9.0
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 9.0

Totaal: 87.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...