My Blue Hors Santiano

Sterk gebouwde hengst met zeer veel uitstraling

Zeer interessant gefokt met zeer sterke moederlijn

Wat waren My Blue Hors Santiano en Renate afgelopen winter een opvallende combinatie in de Subli Cup en de KWPN-Hengstencompetitie. Een groot aantal deelnemers hebben in 2021 deelgenomen aan deze Subli-competitie. Uiteindelijk mochten 15 deelnemers naar de halve finale en 5 naar de finale die in januari, wegens corona beperkingen in Tolbert gehouden werd. Tijdens deze finale eindigden ze op een mooie 3e plaats. Ook de Hengstencompetitie hadden ze hele mooie successen met een score van 85 punten in Kronenberg en in Ermelo 84 punten. Helaas hebben we de 3e wedstrijd gemist waardoor we alleen de presentatie mochten rijden tijdens de KWPN-Hengstenkeuring in Ermelo. Maar hier sprak iedereen met superlatieven over de power en kracht die deze hengst aan het ontwikkelen is. Het doel is deze zomer te kwalificeren voor het W.K. voor jonge dressuurpaarden. Zijn eerste veulens zijn geboren en lijken heel beloftevol.     

2021
We zijn als dekstation zeer verheugd dat My Blue Hors Santiano op ons dekstation staat. Het is een hengst met alle ingrediënten die we nodig hebben. Vernieuwend bloed, sterke moederlijn met Blue Hors Romanov en Blue Hors Don Schufro. Daarnaast komt ook Glock's Zonik uit dezelfde moeder. Boven alles heeft hij werkelijk een fantastisch sterk model met 3 goede gangen waarvan de galop wel uitmuntend is.

Afstamming:
De vader van My Blue Hors Santiano is Sezuan, de zoon van de kampioen van de KWPN Stallion Show Blue Hors Zack. Blue Hors Zack is al enige jaren zeer succesvol op het hoogste niveau onder de Deen Daniel Bachmann Andersen, zo was het duo tiende tijdens de WEG in 2018 in Tryon en vierde tijdens de Wereldbekerfinale een jaar later in Göteborg. Tijdens het EK in Rotterdam werden ze vijfde.

Sezuan is in 2020 uitgeroepen tot Hengst van het Jaar in Denemarken, nadat hij drie keer Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden werd.

Romanik, de moeder van My Blue Hors Santiano, is een dochter van Blue Hors Romanov (v.Rohdiamant), die jarenlang onder Hans Peter Minderhoud succes boekte in de Grand Prix. Zo wonnen ze teamzilver op het EK in Herning. Romanik is de moeder van de KWPN-erkende Glock’s Zonik (v.Blue Hors Zack), die met Edward Gal onder andere vierde werd tijdens het EK in Rotterdam en daar teamzilver won. Daarnaast bracht ze zijn volle broer, het Grand Prix-paard Zackonic van de Amerikaan Christopher Hickey. Romanik’s moeder Dunja stamt af van Grand Prix-hengst en topvererver Don Schufro (v.Donnerhall).

Exterieur:
My Blue Hors Santiano is een goed ontwikkelde moderne hengst met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is lang en schuin gelegen. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2020:
My Blue Hors Santiano is een evenwichtige, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf heeft veel cadans, is goed van ruimte, heeft een goede balans en zeer veel schakelvermogen. Het achterbeen zou een fractie meer buiging mogen hebben. De galop is bergop met een goede ruimte, zeer veel afdruk en toont zeer veel aanleg tot sluiten. My Blue Hors Santiano beweegt met een zeer goede houding, zeer veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft My Blue Hors Santiano zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
My Blue Hors Santiano kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, daarnaast kan hij het dressuurmodel en de galop verbeteren. Hij kan bewegingstechniek en de aanleg tot sluiten toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Kleur
Bruin
Geboortedatum
2017
Stokhoogte
1.71 m
Goedgekeurd voor

KWPN
Dansk Verband
Oldenburg
Hannover

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 900,-
Dekgeld totaal
€ 1.200,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

Genoom 105
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.5
Galop: 9.5
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 9.0
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 9.0

Totaal: 87.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...