Purple Rain

Actueel 2024:
De directe lijn tussen Blue Hors en ons Hengstenstation was een goed succes in 2023 en wordt in 2024 daarom weer voortgezet vanaf 1 april 2024 tot en met 2 augustus 2024.

Bestellingen voor Blue Hors Purple Rain:

  • Bestellingen op vrijdag na 09:00, zaterdag, zondag en maandag voor 09:00 uur -> Levering maandagavond.
  • Bestellingen op maandag na 09:00 uur, dinsdag en woensdag voor 09:00 uur -> Levering woensdagavond.
  • Bestellingen op woensdag na 09:00 uur, donderdag en vrijdag voor 09:00 uur -> Levering vrijdagavond.

Indien u het sperma op de leveringsdag wilt afhalen, kan dit 's avonds na 19:30 uur op ons station of wij komen het dezelfde avond, zónder extra kosten, insemineren bij uw merrie op stal (max. 30-40 km vanaf ons station in Heerewaarden). Het sperma kan ook de dag erna verzonden worden met HippoXpress. De verzendkosten hiervan worden dan doorberekend.

Wel worden er per levering NVWA papierkosten berekend ivm de import vanuit Denemarken.

Let op! Bovenstaande leveringsvoorwaarden gelden alleen op de eerste 3 bestellingen/leveringen. Vanaf de 4de bestelling/levering wordt er €75,- per bestelling doorberekend (excl. verzendkosten van HippoXpress binnen NL en NVWA papierkosten).

Alle hengsten hebben een zeer goede spermakwaliteit.

 

Wat een schitterend optreden hadden onze hengst Purple Rain en Gerrel Vink tijdens de presentatie van de nieuwe jaargang tijdens de KWPN-Stallionshow. Wat een kracht in het achterbeen toont deze jonge hengst nu al. Purple Rain wordt thuis na afgelopen dekseizoen rustig verder opgeleid door Renate van Uytert van Vliet en dat werpt zijn vruchten af. Hij wordt stabieler, begint weer met een mooie tact te lopen en we zijn heel happy met zijn ontwikkeling. Voor de Stallionshow leek het ons beter dat Gerrel hem wilde rijden in deze hectiek voor 3.5 jarige hengsten en dat pakte super uit.

De eerst keer dat we deze eyecatcher zagen waren we gelijk onder de indruk van hem. Een paard met sterke bewegingen en een zeer sterk achterbeen. Het is nog een hele jeugdige hengst met veel ras. Hij doet mij (Joop van Uytert) in zijn jonge jaren aan Painted Black denken. We hebben zeer veel verwachting van hem en denken dat Purple Rain kan uitgroeien tot een Tophengst in sport en fokkerij. 

Zijn eerst geboren veulens lijken heel apart!

Exterieur:
Purple Rain is een ruim voldoende ontwikkelde, elegante hengst met uitstraling. Hij staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel, de romprichting is een fractie neerwaarts. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en loopt goed door in de rug. De rug is ruim voldoende van lengte, licht gezonken en zou royaler bespierd kunnen zijn. De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is een fractie hellend van ligging, en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is goed doorlopend. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en is van voren gezien een fractie frans. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn correct van lengte en correct gesteld. Het fundament passend ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, voldoende gevormd en goed van kwaliteit. De verzenen zijn licht ongelijk.

Afstamming:
De Vivaldi-zoon Desperado tekent voor het vaderschap van Purple Rain. Desperado is onder zijn amazone Emmelie Scholtens zeer succesvol in de internationale Grand Prix, zo nam hij onlangs zeer verdienstelijk deel aan de wereldbekerwedstrijden en heeft hij op het allerhoogste niveau in sport al meerdere overwinningen op zijn naam kunnen schrijven. Moeder Iana V.O.D. (elite, IBOP-dres, PROK van Negro) is de volle zus van de bij het KWPN-goedgekeurde hengst Kjento die tweevoudig wereldkampioen is bij de jonge paarden. Grootmoeder Zoriana (elite, preferent, prestatie, IBOP-dres, PROK van Jazz) bracht naast de zeer opvallend presterende Kjento nog een KWPN-hengst, namelijk de premiehengst Mowgli V.O.D. Zoriana was derde op de NMK en liep in de IBOP naar een succesvolle score van 90 punten. Tevens dient ze als moeder van NMK-kampioenes Heliana V.O.D. (v.Davino V.O.D.) en Niana V.O.D. (v.Desperado), een ZZ-Licht-dressuurpaard van Lord Leatherdale en twee Z-dressuurpaarden.  De moederlijn vervolgt de merrie Poriana (keur, preferent, prestatie, sport-dres van Juventus), zij bracht al meerdere goed presterende sportpaarden op ZZ-Licht- en ZZ-Zwaar-niveau in de dressuur.

KWPN-Onderzoekrapport 2023:
Purple Rain is een elegante en lichtvoetige hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver viertakt en goed van ruimte. Van voren gezien is de stap bij momenten nog iets nauw. In draf heeft de hengst ruim voldoende afdruk, veel lichtvoetigheid en een goede ruimte. De draf toont een goede voorbeentechniek en een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is goed van ruimte, met een goede beentechniek en balans. Purple Rain beweegt met veel souplesse, ruim voldoende zelfhouding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Purple Rain veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal. 

Fok/aanparingsadvies:
Purple Rain kan lichtvoetigheid toevoegen en bewegingstechniek verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Fam. A.J. van Os
Heistraat 188
5161 GL Sprang Capelle
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2020
Stokmaat
1.66 m
Familie
Merrielijn 127, fokfamilie 84
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg 
Hannover

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 102
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 80.0

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...