Schwarzgold

Indien u sperma wilt bestellen van de hengst Schwarzgold, dan gelieve rechtstreeks contact opnemen met Gestüt Hörem (Fam. Poll) waar Schwarzgold ter dekking staat. +49 5164 8397 / https://www.hoerem.com

Schwarzgold is een moderne zwarte Trakehnerhengst, uit de beste lijnen van Trakehnerstoeterij Fam. Poll uit Hörem. Hij is in staat om "bloed" te vererven, omdat het aandeel voldbloed in zijn aderen zeer groot is via zijn vader Imperio en moedersvader Consul. Via Seeadler gaat hij volledig terug op een Volbloed-lijn. Dit maakt hem zeer interessant voor de moderne dressuurpaardenfokkerij.

Zelf was hij in 2011 Premiehengst op de Trakehner-Hengstenkeuring in Neumuenster en daarna in 2012, 2013, 2104 en 2015 gekwalificeerd voor het Bundeschampionat in Warendorf. Zijn vader Imperio heeft al een geweldige staat van dienst: reservekampioen op de Trakehner hengstenkeuring, winnaar Trakehner-Bundesturnier. Reserve wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden in Verden en winnaar van het Bundeschampionat met Anna-Sophie Fiebelkorn. Imperio wordt nu succesvol in de Grand-Prix uitgebracht door Hubertus Schmidt en was reserve voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

Zijn moeder Seeconda is Trakehner Elite-merrie en is ook de moeder van Sir Arthur v. Buddenbrock die als 7-jarige al succesvol was op S-niveau in Duitsland. Ook is ze moeder van de volle zussen Pr.St. Scarlett O`Hara en Pr.St. Skyline van de Trakehnerhengst Connery.

Op de Trakehner hengstenkeuring in 2015 werd Schwarzgold`s zoon Perpignan Noir uitgeroepen tot Siegerhengst en voor maar liefst €340.000.- naar Oostenrijk verkocht.

In 2016 leverde Schwarzgold zowel de kampioene als de reservekampioene bij de 3-jarige merries!

2020: KWPN hengstenkeuring een zoon aangewezen van Schwarzgold uit een Don Frederico-moeder. 

Kleur
Zwart
Geboortedatum
2009
Stokhoogte
1.71 m
Familie
CRESTA STAR, EA 13 A (Maracke Pohlsee)
Goedgekeurd voor
Trakehner
Oldenburg
Hannover
Westfalen
Denemarken
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Voldoet aan KWPN-röntgen eisen
WFFS-vrij

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...