In Style

Ondanks de minimale wedstrijden in 2020 hebben In Style en Renate toch veel reclame gemaakt. Tijdens het N.K. liet onze sympathieke combinatie met zeer veel uitstraling in de Finale van het ZZ-Zwaar een prachtige proef zien, dat beloond werd met een 3e plaats en 77.042%. Deze mooie score in de Kür op Muziek en het eerste onderdeel leverde hun een hele mooie 4e plaats in de eindstand op. Ook was In Style voor het 3e jaar op rij geselecteerd voor het W.K. jonge Dressuurpaarden, ditmaal bij de 7-jarigen.
Niet alleen hijzelf maakt het waar maar ook zijn nakomelingen maken indruk met hun instelling en karakter. Reservekampioen bij de Pluvinel jonge talenten competitie was de 3-jarige My 7th Sunday, In Style x Cadans M, met een prachtige score van 86 punten. Op de afgelopen Hengstenkeuring werden 2 zonen van hem aangewezen voor de 2e Bezichtiging, Newton's Law mv. Johnson gefokt door Fam. van de Veen uit Opeinde en Nero mv. Oscar gefokt door T.B. Hassink uit Zeewolde. Nero werd begin dit jaar ook goedgekeurd voor het Oldenburger Pferdezuchtverband.

2020
Finale Hengstencompetitie klasse Z/ZZ een geweldige rit die maar liefst beloond werd met 91 punten.
Stap 9.0 - Draf 9.0 - Galop 9.5 - Harmonie 9.0 - Algemene indruk 9.0 - Totaal 91 punten

2019
De successen blijven maar doorgaan voor Renate en In Style

 • 2e pl. Hengstencompetitie klasse Z/ZZ Zuidbroek met 90 punten
 • 2e pl. Hengstencompetitie klasse Z/ZZ Ermelo met 93 punten
 • 2e pl. Hengstencompetitie klasse Z/ZZ De Peelbergen met 87 punten
 • W.K. voor 6-jarige dressuurpaarden rechtstreeks naar de finale met 8.54% (8e pl.)

Deze topper van zijn jaargang heeft een super instelling veel aanleg en staat als bloedververser hoog aangeschreven.

2018
In Style en Renate van Vliet hebben wederom een fantastisch jaar achter de rug

 • Winnaar Hengstencompetitie klasse M Zuidbroek met 89 punten
 • Winnaar (ex aequo) Hengstencompetitie klasse M Ermelo met 88 punten
 • 3e plaats Hengstencompetitie klasse M De Peelbergen met 85 punten
 • W.K. voor 5-jarige dressuurpaarden rechtstreeks naar de finale met 8.58%

2017
In Style en Renate van Vliet zijn zeer succesvol in de KWPN-Hengstencompetitie en Subli Cup

 • Winnaar (ex aequo) Hengstencompetitie klasse L Zuidbroek 
 • Reservekampioen halve Finale Subli Cup
 • 2e plaats Hengstencompetite klasse L Ermelo

Zijn vaste amazone Renate van Vliet zegt over hem: “In Style heeft alleen maar pluspunten, zowel in de omgang als het rijden en is een droom van een paard. Hij leert erg snel en hij hoeft overal weinig moeite voor te doen. Het is elke keer genieten om hem te rijden”.

In Style heeft de instelling, karakter en gebruiksvriendelijkheid zoals iedereen het graag wil!

In onze jonge hengst In Style is het beste Grand Prix prestatie-bloed van Holstein gecombineerd met bewezen Nederlandse dressuurlijnen. Zijn vader Eye Catcher, die zowel in 2014 als 2015 Brons won onder Kirsten Brouwer op het WK in Verden, is een zoon van onze zeer goed verervende Keurhengst Vivaldi x de Trakehner Grand Prix-hengst TCN Partout, die jaren furore maakte onder Anky van Grunsven.

Afstammelingenkeuring 2017;
In Style toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde, aansprekende en hoogbenige veulens. De veulens staan ruim voldoende in het rechthoekmodel en beschikken over veel uitstraling en een goed gevormde voorhand, waarbij vooral de halsvorm positief opvalt in gebruik. De croupe is correct gebouwd. Het fundament is correct en straalt kwaliteit uit. De stap is ruim voldoende van ruimte met een goede souplesse. De draf is krachtig met een goede ruimte, veel souplesse en goede balans. De veulens galopperen makkelijk aan. De galop is eveneens krachtig, goed van ruimte met veel souplesse en ruim voldoende tot veel balans. Meerdere van de door de eigenaar gepresenteerde veulens toonden een heel goed achterbeengebruik.

Zijn moeder Sissy, die 85 punten voor haar draf en 85 punten voor haar galop kreeg, is een dochter van de Grand Prix-hengst Lorentin I. Zowel Lorentin I als zijn vader Loutano zijn tot de Zware Tour opgeleid door Wolfgang Schade, toenmalig ruiter bij het Holsteiner Verband. Later is Loutano overgenomen door Margit Otto-Crépin die zeer succesvol met hem was in de Grand Prix dressuur. Na Lorentin I komt de legendarisch hengst Cor de la Bryere, die niet alleen zijn naam gevestigd heeft in de Springpaardenwereld maar ook in de Dressuurpaardenfokkerij. Hij staat via Contender aan de basis van de succesvolle KWPN Keurhengst Contango en is vader van het legendarisch Olympiade paard Corlandus van Margit Otto-Crépin. Ook het Duitse topdressuurpaard Chacomo met Alexandra Simons-de Ridder is via Calypso I een kleinzoon van hem.

In Style`s moeder Sissy bracht al meerdere goede dressuurpaarden waaronder de talentvolle Don Schufro-zoon Bon Bon en het imponerende dressuurpaard Enormus (v. Fürst Romancier). Haar volle zus loopt ZZ-Zwaar en Honorieux DH van Franziska Hoffman loopt Lichte Tour in Duitsland.

In Style past ons inziens het beste bij merries waarvan de bewegingstechniek verbeterd moet worden, daarnaast kan hij ook ras en uitstraling doorgeven. Als veulen was hij al heel opvallend met zeer veel ras en uitstraling. Zo is hij ook altijd gebleven en heeft dit van nature en kan dit daarom ook doorgeven!

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2016:
In Style is een eerlijke, sympathieke en evenwichtige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel looplust en bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, schrijdend en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is expressief, goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. Bij aanspanning krijgt de hengst een aansprekend gebruik van het voorbeen. De galop is bergop, krachtig met veel gedragenheid en ruimte. De hengst beweegt met een goede beentechniek. In
Style heeft een aansprekend front en beweegt met veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft In Style veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
In Style kan de basisgangen, beentechniek, rijdbaarheid en instelling verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

Fokker
Dhr. J. van Uytert
van Heemstraweg 6
6624 KJ Heerewaarden
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2013
Stokhoogte
1.69 m
Familie
Holst Stamm 2004
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg

Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 750,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 102
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.5
Galop: 8.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 84.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...