Tango

Nederlands Kampioen 2011 in de Grand Prix met Hans Peter Minderhoud

De Schwung van Jazz & de kracht van Contango!

Tango heeft de verwachtingen meer dan waargemaakt: eerst succesvol in de Lichte Tour daarna een mooi debuut in de Grand Prix en de scores bleven maar stijgen wat uiteindelijk uitmondde in de overwinning van het Nederlands Kampioenschap 2011 in De Steeg. Ook daarna bleven Hans Peter en Tango presteren, o.a. winnaar Wereldbekerkwalificatie in Odense. In 2012 hebben we Tango verkocht aan de nieuwe sponsor van Hans Peter & Edward, dhr. Glock uit Oostenrijk.

2011 Hans Peter Minderhoud en I.P.S Tango Nederlands Kampioen
Na een spectaculaire ontknoping waren het Hans Peter Minderhoud en onze hengst I.P.S Tango die zich het komende jaar Nederlands kampioen in de Zware Tour mogen noemen. Partner Edward Gal maakte het hem tijdens Outdoor Gelderland met een prachtig gereden finalekür nog knap moeilijk, maar Minderhoud wist een nipte voorsprong te behouden en pakte de titel.

Al na het eerste onderdeel werd duidelijk dat de zwaarste strijd in De Steeg werd uitgevochten tussen Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. In de Grand Prix was het Gal die de zege pakte met Sisther de Jeu, een dochter van onze hengst Gribaldi. In de Special liet Minderhoud zien dat hij met I.P.S Tango in uitstekende vorm was. Deze wonnen ze dan ook met afstand. Edward Gal schotelde het publiek op zondagavond een prachtige Kür voor en zag deze beloond met een score van 78,800 procent. Aan Hans Peter Minderhoud was het de taak om hier overheen te gaan. Door een fout in de appuyementen naar links lukte het hem niet om Gal te verslaan, maar gelukkig was zijn score van 78,725 procent was nog altijd voldoende voor de koppositie in het eindklassement.

KNHS Winterkampioenschappen: Hans Peter Minderhoud en I.P.S Tango Kampioen

2010 Tango & Hans Peter Minderhoud internationaal succesvol in de Grand Prix
2009 Tango & Hans Peter Minderhoud zijn uitermate succesvol in de Lichte Tour:

  • 05 Okt. 2008 2e pl. Flyinge Intermediaire I 75.95 %
  • 15 Okt. 2008 1e pl. Odense (DK) Prix St. Georges 71.58 %
  • 18 Okt. 2008 1e pl. Odense (DK) Kür op Muziek 75.10 %
  • 26 Dec. 2008 1e pl. Mechelen Prix. St. Georges 71.83 %
  • 27 Dec. 2008 1e pl. Mechelen Kür op Muziek 77.58 %
  • 08 Jan. 2009 1e pl. Zwolle Prix St. Georges 71.75 %
  • 09 Jan. 2009 1e pl. Zwolle Kür op Muziek 73.80 %

Beschrijving van Tango in In de Strengen van 6 feb. 2003. 'Opvallend mooi aan de voorkant is de met veel oprichting dravende Tango. Hij beweegt immer de berg op met een opmerkelijk best voorbeengebruik. Zijn ideaal gemaakte voorhand krijgt in beweging nog meer uitdrukking.
Het achterbeen gaat de goede kant op in beweging en drukt het lichaam prachtig opwaarts.
Amor en Ghill Manor xx sieren de pedigree van Tango, die terug gaat op de bekende Avondrood'.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2003:
Tango is een hengst met een evenwichtig, betrouwbaar karakter. Tango heeft veel bereidheid om te werken laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is zuiver en heeft voldoende kracht. De draf is ruim met veel afdruk en met een goede tact en balans. De galop is voldoende van ruimte en afdruk. Tango heeft ruim voldoende tot veel aanleg als dressuurpaard en geeft zijn ruiter een goed gevoel. Hiermee werd Tango Rerserve Kampioen Dressuurpaarden van het Verrichtingsonderzoek 2003.

Stalgedrag:
Op stal en in de omgang gedraag de hengst zich normaal.

Fokker
Fam. Huub & Tiny van Helvoirt
Vliertwijksestraat 35
5243 RG Rosmalen
Kleur
Vos
Geboortedatum
2000
Stokmaat
1.74 m
Familie
ARBEITGEBERIN, O 16 A ( Lenkeit Haassel), alt Trak. fam. nr. 0061
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.0
Draf: 9.0
Galop: 7.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...