Totilas

Helaas is Totilas veel te vroeg overleden ten gevolge van koliek. Dinsdag 15 december 2020 was een verdrietige dag voor de dressuurpaarden liefhebbers door het overlijden van hem.

Recent is de getalenteerde Totilas-hengst Nordic Blue Hors KWPN-goedgekeurd. We hebben ontzettend veel verwachting van deze jonge hengst met zeer veel kracht en talant voor verzameling. Op de KWPN hengstenkeuring in 2021 maakte hij al veel indruk en hebben we hem samen met Blue Hors aangekocht. Nordic Blue Hors is gefokt door Sjef Janssen samen met Stal de Beukenvallei. Wij denken met hem een echte opvolger te hebben in de Totilas-Dynastie.

Bericht Horses
De smaakmaker uit deze collectie was de door Sjef Janssen te samen met Stal De Beukenvallei te Erp/Leende gefokte zwarte kol met 4 witte sokken 564 (mv. Jazz x Rubinstein x Exkurs xx). Een voorname hengst die opviel door zijn beentechniek, te kunnen schakelen en goede galoppade. De moeder is een halfzuster van het ZT-paard Athene B (Don Schufro) en Victoria B (Florestan I), die resp. ZT en ZZL zijn geklasseerd.

2020
Wederom maakte Totilas veel indruk op de KWPN hengstenkeuring. 3 zonen werden er aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, waarvan Mansion, de Totilas x Krack C, gefokt door fam. van der Oord uit Schoorl spectaculair bewoog met een geweldig voorbeen. Mansion is in eigendom van Gerard Koks uit Warmenhuizen. Maclaren, de Totilas x De Niro van fokker Ralf Knauf en mede-eigenaar Ad Valk was zondermeer één van de allermooiste hengsten op de H.K. 

2019
De terugkomst van Totilas op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch maakte heel wat los. De mensen van NOS Nieuwsuur waren er afgelopen vrijdagavond ook bij en maakten een reportage over de levende legende. Ook journalisten van het Brabants Dagblad, Omroep Brabant en het Radio 1-programma Langs De Lijn waren afgelopen vrijdag op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Brabants Dagblad publiceerde online (Toppaard Totilas nog één keer in de ring, Den Bosch geeft staande ovatie) en in de krant (Verleider eerste klas die Totilas) over het optreden van de 19-jarige hengst. Onze voormalige hengst Total U.S. met Edward Gal en Glock's Toto Jr. met Hans Peter Minderhoud kregen de Brabanthallen aan het beven. Wat was dit gewedlig, de Black Magic Show met koning Totilas.

Bericht Horses
Net zoals tien jaar geleden, op de KWPN hengstenkeuring 2009, was elk plaatsje in de Brabanthallen op de vrijdagavond uitverkocht. Toen en nu voor Totilas. Destijds moest het KWPN borden langs de weg zetten om bezoekers weer naar huis te sturen en ook deze keer, de terugkeer van Totilas in Nederland, zorgde dat de kaarten voor de vrijdagavond van de hengstenkeuring de deur uitvlogen. In de Black Magic Show was het niet zozeer de koning zelf die de show stal, dat deed vooral zijn zoon Glock's Total U.S. met Edward Gal. 
Woorden zijn mooi, maar bepaalde dingen moet je zien. Daarom hebben we vooral beelden van de Black Magic Show, waarin de presentatie van de zevenjarige  Total U.S. met Edward Gal de bezoekers misschien nog wel meer in vervoering bracht dan zijn magische vader. Samen met de achtjarige Glock's Toto jr. onder Hans Peter Minderhoud smeet de door Paul Schockemöhle gefokte Total U.S. met zijn talent. Aan het einde van de show kwam de derde Totilas-zoon de ring in: Governor, die even daarvoor met Adelinde Cornelissen de VHO Trofee won in de Brabanthallen. Tenslotte verschenen ook nog drie Totilas-kleinzonen in de baan: King Karim (v. Glock's Toto Jr.) en de twee Governor-zonen Kayne en Koning.

https://www.horses.nl/fokkerij/kwpn-hengstenkeuring/black-magic-in-beeld-totilas-terug-en-total-us-komt-er-aan/

Ik, Joop van Uytert, ben trots dat ik als hengstenhouder aan de basis sta van dit geweldige spektakel. Door de import van onze tophengst Gribaldi heeft dit allemaal mogen ontstaan. 10 jaar geleden afscheid met Gribaldi, Totilas en Painted Black. Nu de Black Magic Show met Totilas, Total U.S. en Glock's Toto Jr. 

2018
Totilas en zijn kinderen zijn hard op weg om de dressuurpaardenfokkerij een nieuwe dimensie te geven. Governer en Glock's Toto Jr. kregen samen maar liefst 19 zonen aangewezen voor de 2e bezichtiging. Zijn zoon Total U.S. maakte een fenomenale indruk tijdens de hengstencompetite 2017/2018. Afgelopen zomer werd Governer reserve wereldkampioen bij de 6-jarige dressuurpaarden.

Op de KWPN hengstenkeuring 2017 waren alle overwinningen in de rubrieken voor 5- en 6-jarige dressuurhengsten voor de zonen van Totilas. 

Totilas lijkt zich te ontwikkelen tot een zeer interessante fokhengst. De fenomenale instelling die hij zelf had, lijkt hij ook door te geven. Gemiddeld hebben zijn nakomelingen een goede uitgroei en tonen daarbij een zeer goede balans onder het zadel. Totilas lijkt het beste te fokken bij grotere, langgelijnde merries.

Totilas is de legende die onder Edward Gal tot ongekende hoogte steeg. Totilas, Wereldkampioen en Wereldrecordhouder, is het dressuurpaard dat de dressuurwereld een nieuwe dimensie gegeven heeft. Totilas en Edward gingen in no-time van record naar record. Drie keer brak hij het wereldrecord, eerst in 2009 op de Europese Kampioenschappen met 90,75% in de Kür op Muziek, daarna in Windsor met 92,3% en tenslotte op het CHIO Aken 2010 de Grand Prix Special met 86,45%. Wereldkampioen in Kentucky, Europees Kampioen in Windsor, World Cup-winnaar in 2010 en tweemaal Nederlands Kampioen. Met het Nederlandse team won hij ook het Europees Kampioenschap en Wereldkampioenschap. We zijn trots dat wij Totilas binnen ons hengstenbestand kunnen aanbieden.

Fokker
J.K. & A. Schuil - Visser
Transistorstraat 46-1
1322 CG Almere
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2000
Stokmaat
1.70 m
Familie
Freiminka-stam, Merrielijn 38, fokfamilie 715
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Holstein
Hannover
Westfalen
 
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Sperma beschikbaar
Geen van beide
Overige informatie

WFFS-vrij

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...