Vivaldi

Componist Vivaldi schreef de ‘Vier Jaargetijden’,
onze Vivaldi schijft geschiedenis als één van ’s-werelds beste verervers

2019 hebben we een fantastisch jaar met Vivaldi gehad, gelukkig veel merries drachtig van hem en in 2020 is er een mooie groep hengst- en merrieveulens van hem geboren.

Voorwaarden Vivaldi 2022:
Om een zo goed mogelijke bevruchting te behalen laten we de hengst tussen 11:00 en 12:00 `s-morgens dekken.

De klanten/fokkers die we die dag voor Vivaldi hebben, graag het sperma zelf ophalen zodat de inseminatie binnen enkele uren gedaan is. Dan hebben de fokkers ‘s-morgens ook voldoende tijd om de merrie nog een keer extra te laten controleren zodat ze de dierenarts ook zeker weet dat de ovulatie op die dag plaats vindt. Dit betekent dat er maar 1x per hengstigheid geïnsemineerd hoeft te worden en we hiermee er alles aan gedaan hebben om de merrie zo snel mogelijk drachtig te krijgen! Voor de fokkers die hiervan gebruik maken en het werk hiervoor verrichten wordt een korting van € 500.- berekend, daardoor wordt het dekgeld dan € 2.000.-

2020 Bericht horses: Onlangs kochten Joop van Uytert en Ad Valk het deel van Vivaldi dat in handen was van Ton Kies terug en nu deed de mogelijkheid zich voor om een deal te maken met Stoeterij Blue Hors. De Deense stoeterij is ontzettend blij dat ze de topvererver op stal hebben kunnen krijgen.

“We zijn ontzettend blij dat het ons gelukt is om een internationaal gevraagde topvererver te huren”, zegt Martin Klavsen, fokkerijchef op Stoeterij Blue Hors. Met Vivaldi heeft Blue Hors een internationale topvererver terug op stal, nadat in januari van dit jaar Blue Hors-boegbeeld Don Schufro overleed. Vivaldi staat op plaats 9 van de WBFSH-ranking en op plaats 18 van de HorseTelex Results Ranking.

Levensloop Vivaldi (Krack C x Jazz x Ulft x Duc de Normandie) werd in 2002 geboren bij Antoon Versantvoort, die hem vervolgens zelf voorstelde op de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring 2004/2005. Daar ontdekten Joop van Uytert en Ad Valk de hengst en in Den Bosch haalt Vivaldi de kampioensring. Daar wordt hij uiteindelijk derde. In het najaarsonderzoek in 2005 wordt Vivaldi geplaatst als tweede dressuurhengst (met onder andere een 9 voor de galop) en daar valt zijn werkwillige karakter op: “Vivaldi is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goed karakter. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken”, valt te lezen in de verrichtingsrapportage. In 2007 wint hij de Pavo Cup met 100 punten in de finale van Carl Hester en Seth Boschman en later wint hij ook de hengstencompetitie in de klasse Z onder Hans-Peter Minderhoud, die hem later ook succesvol op Lichte Tour-niveau uitbrengt.

2019 wederom een fantastisch jaar voor de nakomelingen van Vivaldi. Mometeel staat Vivaldi op de 9e plaats in de WBFSH-ranking. gezien zijn nog jonge leeftijd tussen de oudere Wereldverervers is hij zeker nog stijgende. Het Nederlandse Team behaalde Zilver op de Europese Kampioenschappen in Rotterdam. Het Team bestond voor 50% uit Vivaldi-nakomelingen, Glock’s Dream Boy met Hans Peter Minderhoud en Desperado met Emmelie Scholtens. Vivaldi kan zelfs met de A-kader paarden Cennin (Madeleine Witte vrees) en Expression (Diederik van Silfhout) een volledig Team samenstellen. Vivaldi is vader van 20 G.P. paarden, allereerst de 4 bovengenoemde paarden plus Chinook, Diesel 8, Botticelli, Etione, Ethel, First Apple, Caesar, Day Light, Donsina, Dariska, Darshan, Kingsley D-Day, Cleverboy Meggle's Veneziano, Fifty Fifty en Blue Hors Veneziano.

2018 wat een jaar voor Vivaldi. Nu al vader van 9 Grand Prix-paarden waaronder Dream Boy, de Wereldbeker winnaar van Mechelen. Ook op de Hengstenkeuring in Hannover was het onvoorstelbaar wat zijn zonen en kleinzonen daar presteerden. 4 rechtstreekse zonen werden in Hannover goedgekeurd en zijn zoon Vivino bracht meer dan 2 miljoen euro op. Werkelijk overal vallen zijn kinderen op, of we nu op veulen-, merrie- of hengstenkeuringen zijn. In 2017 zijn zijn zonen Vitalis en Cennin erkend voor het KWPN. In 2018 werden de Lichte Tour en Grand Prix-rubrieken in Nederland beheerst door Vivaldi nakomelingen, zoals Cennin, Dream Boy, Desperado, Expression, Eye Catcher, Chinook, President's First Apple, Fantastique en Colt Sollenburg.
Ook staat bekend dat zijn nakomelingen een betrouwbaar en werkwillig karakter hebben. De eerste Gouden medaille voor Team NL tijdens de FEI Wereldruiterspelen Tryon 2018 werd gewonnen door Sanne Voets met de Vivaldi nakomeling Demantur N.O.P. bij de paradressuur in de individuele proef van Grade IV.

Vivaldi: Winnaar VHO-Trofee 2012 & Winnaar VHO-Trofee 2013

2017 en 2016:
Vitalis won op het WK in Ermelo de Prix St. Georges voor dekhengsten. Al meer dan 30 nakomelingen van Vivaldi nemen deel aan Subtopwedstrijden van de KNHS. De Pavo Cup-finale voor 6-jarige dressuurpaarden was helemaal een Vivaldi-festival. No. 1, 2 en 3 waren nakomelingen van Vivaldi. Winnaar was Fenix onder Emmelie Scholtens. Reservekampioen werd President's First Apple onder Patrick van der Meer en de 3e plaats was voor Fantastique met Lynne Maas.

De Pavo Cup werd in 2014 zowel bij de 4- als bij de 5-jarige dressuurpaarden gewonnen door een nakomeling van Vivaldi. Fanita onder Emmelie Scholtens won op ruime afstand bij de 4-jarige en onze hengst Eye Catcher op ruime afstand bij de 5-jarige dressuurpaarden. De Subli Cup 2015 voor 5-jarige dressuurpaarden werd gewonnen door Fallatijn gereden door Theo Hanzon.

Op het WK in Verden 2014 werd Dancer onder Kirsten Brouwer Wereldkampioen bij de 6-jarige dressuurpaarden. Eye Catcher behaalde in 2014 & 2015 brons op het WK in Verden. In Duitsland en Denemarken maken zijn zonen Vitalis, Livaldon, Blue Hors Edelman, Blue Hors Veneziano en Van Vivaldi een sterke indruk in sport en fokkerij.

Afstamming:
In Vivaldi wordt het beste van de Nederlandse dressuurfokkerij samengebracht. Hij heeft zowel in model als beweging veel van zijn vader Krack C. en grootvader Jazz meegekregen. De beide Grand Prix hengsten domineerden de merriekeuringen en hun kinderen doen het in de sport opvallend goed. Ook overgrootvader Ulft zien we aan de basis van veel goede dressuurpaarden en heeft met Ferro een eigen dressuurlijn opgezet. De moederstam leverde in directe lijn meerdere dressuurpaarden op Z-niveau en hoger.

Officieel KWPN-onderzoeksrapport 2005:
Vivaldi is een royaal ontwikkelde, rijtypische, hoogbenige hengst die goed in het rechthoeksmodel en bergop is gebouwd. Hij heeft een aansprekend front. Vivaldi is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, ruim en heeft souplesse. De draf is ruim, gedragen, heeft souplesse en een goed gebruik van het voorbeen. Het achterbeen wordt actief gebogen en treedt goed onder. De galop is goed van ruimte en goed gedragen. Als dressuurpaard heeft Vivaldi veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare, speelse hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Mw. C. Kattenbelt-Versantvoort
Ruwenbergstraat 16
5271 AG Sint Michielsgestel
Kleur
Vos
Geboortedatum
2002
Stokhoogte
1.72 m
Familie
Nomana-stam, Merrielijn 2, fokfamilie 8
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Hannover
Mecklenburg
Rheinland
Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 2.200,-
Dekgeld totaal
€ 2.500,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.5
Galop: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Sperma bestellen

Vivaldi als 3-jarige

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...