Zilver voor Junioren

Nadat Dinsdag Rowena Weggelaar en Lara van Nek op het Europees kampioenschap in Hartpury hun landenproef reden, was het vandaag de beurt aan Micky Schelstraete en Jill Bogers. Beide amazones presteerden ijzersterk: Schelstraete reed Knight Rider (v. Uphill) naar 73,818% en Jill Bogers zette met onze hengst Lennox U.S. (v. Grand Galaxy Win) 73,394% neer. In de landenwedstrijd won het juniorenteam van bondscoach Monique Peutz de zilveren medaille.

Zowel Micky Schelstraete als Jill Bogers behaalden vandaag een nieuw persoonlijk record. De score van 73,818% van Schelstraete en haar Uphill-zoon betekende de vijfde plaats. Jill Bogers en de pas zesjarige KWPN-hengst Lenox U.S., gefokt door mede eigenaar Bas & Trudy Wilschut die in het Britse Hartpury hun eerste wedstrijd in het buitenland rijden, eindigden met 73,394% op de zesde plaats.

Kür op Muziek finale

Op het Europees Kampioenschap dressuur voor junioren zijn de drie Nederlandse combinaties die de kür haalden allemaal in de top-10 geëindigd. De beste prestatie van de Nederlandse junioren, die in de landenwedstrijd al zilver behaalden, zette Jill Bogers met de onze KWPN-hengst Lennox U.S. neer. Het duo kwam in de Kür op 75,04%. Rowena Weggelaar en Micky Schelstraete eindigden als zevende en achtste.

De Europese kürwinst was voor de Deense Sophia Obel Boje Jørgensen met Brilliant (v. Bretton Woods), het duo dat gisteren in de individuele proef zilver won. In de kür kwam de Deense op 77,695%. Dit paard hebben wij in 2015 voor de KWPN-Hengstenkeuring gehad.